Ontvang extra korting bij een offerteaanvraag!

Verschil tussen PVC, Vinyl en LVT vloer

Verschil tussen PVC, Vinyl en LVT vloer

, 2 min lezen

PVC (Polyvinyl Chloride), vinyl en LVT (Luxury Vinyl Tiles) vloeren behoren allemaal tot dezelfde categorie. Ze verschillen van het klassieke houten parket of laminaat doordat ze niet van natuurlijk materiaal zijn gemaakt. Dit soort vloeren is 100% synthetisch. Bij Vloerendepot gebruiken we dezelfde benaming voor vinyl als PVC vloeren.

Verschil tussen PVC en vinylvloer?

PVC-vloeren en vinylvloeren worden vaak onder dezelfde noemer gebracht. Dat is logisch: ze lijken erg op elkaar en hebben vrijwel dezelfde eigenschappen. Maar wat is het verschil tussen PVC- en vinylvloeren?

Beide vloeren bestaan uit verschillende lagen. Het verschil zit in de onderste laag: de onderste laag van vinyl heeft een verende eigenschap. Hierdoor is vinyl zachter. Door de verschillende materiaalsamenstelling is vinyl ook in veel verschillende, meestal bredere, maten verkrijgbaar. Door een brede rol vinyl te kiezen, kunt u wellicht het hele oppervlak van uw ruimte in één keer uitsnijden. Dit voorkomt naden en oogt als een mooi strak geheel. PVC-vloeren zijn steviger en robuuster en daardoor meestal iets duurder dan vinyl. Qua onderhoud zijn de vloeren hetzelfde: beide vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien houden ze geen stof of vuil vast, wat erg hygiënisch is.

Voordelen van PVC vloer

PVC vloeren zijn zeer geschikt voor installatie in badkamers. PVC vloeren zijn zeer populair omdat ze zeer gemakkelijk te onderhouden zijn en zeer geschikt zijn voor huizen met vochtproblemen of voor installatie in vochtige ruimtes zoals een badkamer. Bij het zoeken naar een geschikte vloer hoor je vaak praten over PVC vloeren, vinyl vloeren en LVT vloeren.

Deze termen worden door elkaar gebruikt en verwijzen in feite allemaal naar hetzelfde product. PVC-vloeren hebben de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende patronen en kleuren, afhankelijk van het beoogde effect. Houtprints, tegelprints, kleurpatronen.... De mogelijkheden zijn ontelbaar!

Hier volgt een overzicht van de voordelen van dit soort vloeren:

  • Vochtbestendig
  • waterbestendig
  • Geluiddempend
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Duurzaam en slijtvast
  • Handig kliksysteem
  • Geschikt voor de doe-het-zelver

Verschil tussen PVC en LVT vloer?

PVC vloeren hebben de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan. De verschillende houtprints zijn nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten parketvloer. Zelfs de PVC tegels met verschillende prints lijken steeds meer op een echte tegelbekleding. Luxury Vinyl Tiles zijn vinyltegels van PVC. De productspecificaties van LVT vloeren zijn echter precies hetzelfde als de andere PVC vloeren in het assortiment.

Het grote voordeel van LVT vloeren ten opzichte van een echte tegelvloer is dat de warmtegeleiding veel beter is. Een tegelvloer voelt altijd koud aan, wat in de winter niet altijd aangenaam is. LVT vloeren nemen dezelfde temperatuur aan als de ruimte waarin ze liggen, wat het een stuk aangenamer maakt om er met blote voeten op te lopen.

Blog posts

  • Restpartij laminaat voordelen

    Restpartij pvc, laminaat of parket

    Lees meer 

  • Eerst vloer of eerst keuken

    Eerst vloer of eerst keuken?

    Lees meer 

  • Wat is een Novilon vloer?

    Wat is een Novilon vloer?

    Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.